
Ingredientai
Bulvytėms:
- 500 g „Aviko Super Crunch“ arba „Wavy Fries“ bulvyčių
- Žiupsnelis druskos
Žemės riešutų padažui:
- 150 ml kokosų pieno
- 100 g natūralaus žemės riešutų sviesto (nesaldinto)
- 1 šaukštelis sojų padažo
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 1 smulkinta česnako skiltelė
- 1/2 šaukštelio kafiro žaliųjų citrinų miltelių arba smulkiai tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės
- 1/2 šaukštelio žaliųjų citrinų sulčių
- Žiupsnelis aitriosios paprikos (pagal skonį)
Marinuotoms daržovėms:
- 50 g morkų, supjaustytų griežinėliais
- 50 g daikono ridikėlių, supjaustytų griežinėliais
- 30 g raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais
- 100 ml obuolių sidro acto
- 50 ml vandens
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1/2 šaukštelio druskos
Papuošimui:
- 2 šaukštai kepintų svogūnų
- 2 šaukštai skrudintų žemės riešutų
- 1/2 šaukštelio susmulkintų šviežių kafiro žaliųjų citrinų lapų (arba žaliųjų citrinų žievelės)
Paruošimo būdas
- Paruošiame bulvytes:
- Kepame „Aviko“ bulvytes orkaitėje arba gruzdintuvėje pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
- Pabarstome žiupsneliu druskos ir atidedame į šoną.
- Paruošiame žemės riešutų padažą:
- Puode sumaišome kokosų pieną, žemės riešutų sviestą, sojų padažą, rudąjį cukrų ir smulkintą česnaką.
- Nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ar vidutinės ugnies, kol masė taps vientisa ir kreminė.
- Įberiame kafiro žaliųjų citrinų miltelių, žaliųjų citrinų sulčių ir žiupsnelį aitriųjų paprikų. Gerai išmaišome ir, jei reikia, įdedame daugiau prieskonių. Laikome šiltai.
- Paruošiame marinuotas daržoves:
- Nedideliame puode sumaišome actą, vandenį, cukrų, druską ir šiek tiek užviriname.
- Karštą mišinį supilame ant karščiui atspariame dubenyje esančių morkų, daikono ridikų ir raudonųjų svogūnų.
- Paliekame daržoves marinuotis bent 20 minučių (arba laikome šaldytuve, jei norime ryškesnio skonio).
- Surenkame patiekalą:
- Iškeptas bulvytes sudedame į dubenėlius arba lėkštes.
- Šiltu žemės riešutų padažu gausiai apšlakstome bulvytes.
- Papuošiame ir patiekiame:
- Pagardiname marinuotomis daržovėmis, keptais svogūnais, skrudintais žemės riešutais ir pabarstome šviežiais kafiro žaliųjų citrinų lapeliais arba žievele, kad patiekalas įgautų citrusinių vaisių prieskonį.
- Patiekiame iš karto, kad gautume aromatingą ir tekstūriškai dinamišką bulvyčių dubenėlį su Pietryčių Azijos įkvėptais skoniais!
Šiame patiekale puikiai dera traškūs, kreminiai, aštrūs ir pikantiški skoniai. Kad patirti nepamirštamus pojūčius, deriname su gaivia šalta arbata arba lengvu alumi.