Ingredientai

Bulvytėms:

  • 500 g „Aviko Super Crunch“ arba „Wavy Fries“ bulvyčių
  • Žiupsnelis druskos

Marinuotoms midijoms:

  • 300 g šviežių midijų
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 susmulkinta česnako skiltelė
  • 100 ml balto vyno
  • 1 šaukštelis obuolių arba vyno acto
  • 1/2 šaukštelio viso grūdo garstyčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Kario majonezui:

  • 150 ml majonezo
  • 1/2 šaukštelio kario miltelių
  • 1/4 šaukštelio maltų kmynų
  • 1/2 šaukštelio citrinos sulčių
  • Žiupsnelis druskos

Marinavimo mišiniui:

  • 50 g saldžiųjų svogūnų, smulkiai supjaustytų
  • 50 g salierų, supjaustytų kubeliais
  • 50 g smulkiai supjaustyto agurko
  • 1/2 šaukštelio garstyčių sėklų
  • 1/2 aitriosios jalapeno paprikos, smulkiai supjaustytos

Papuošimui:

  • Aštrus pomidorų padažas arba pasta (nebūtina)
  • Šviežios prieskoninės žolelės (petražolės arba kalendros)
  • Apelsino skiltelė (nebūtina)

Paruošimo būdas

  1. Paruošiame bulvytes:
  1. Kepame „Aviko“ bulvytes orkaitėje arba gruzdintuvėje pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios. Pagardiname žiupsneliu druskos ir atidedame į šalį.
  1. Paruošiame marinuotas midijas:
  1. Įkaitiname alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pakepiname česnakus, kol jie taps kvapnūs.
  2. Sudedame midijas ir supilame baltąjį vyną. Uždengiame ir verdame 5-7 minutes, kol midijos atsivers..
  1. Įpilame actą, įdedame garstyčias, pagardiname druska ir pipirais. Nuimame nuo viryklės ir atidedame į šalį.
  2. Paruošiame kario majonezą:
  3. Dubenyje išmaišome majonezą, kario miltelius, maltus kmynus, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos iki vientisos masės. Atidedame į šalį.
  4. Paruošiame marinavimo mišinį:
  5. Nedideliame dubenyje sumaišome svogūnus, salierus, agurkus, garstyčių sėklas ir jalapeno Gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
  6. Surenkame patiekalą:
  1. Išdėliojame traškias bulvytes didelėje lėkštėje arba atskirose lėkštėse.
  1. Ant viršaus dedame marinuotas midijas ir marinavimo mišinį.
  1. Įdedame kario majonezo ir apšlakstome aštriu pomidorų padažu ( nebūtina).
  1. Papuošiame ir patiekiame:
  2. Papuošiame šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis arba kalendromis.
  1. Jei reikia, įdedame apelsino skiltelę, kad suteiktumėte citrusinių vaisių skonį.

Patiekimo rekomendacijos:

Šis ryškus patiekalas sujungia traškias bulvytes ir pikantišką marinuotų midijų bei kario majonezo sodrumą. Patiekite iš karto su gaiviu alumi arba putojančiu vandeniu, kad pasimėgautumėte nepakartojamu skoniu!