
Ingredientai
Bulvytėms:
- 500 g „Aviko Super Crunch“ arba „Wavy Fries“ bulvyčių
- Žiupsnelis druskos
Marinuotoms midijoms:
- 300 g šviežių midijų
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 susmulkinta česnako skiltelė
- 100 ml balto vyno
- 1 šaukštelis obuolių arba vyno acto
- 1/2 šaukštelio viso grūdo garstyčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
Kario majonezui:
- 150 ml majonezo
- 1/2 šaukštelio kario miltelių
- 1/4 šaukštelio maltų kmynų
- 1/2 šaukštelio citrinos sulčių
- Žiupsnelis druskos
Marinavimo mišiniui:
- 50 g saldžiųjų svogūnų, smulkiai supjaustytų
- 50 g salierų, supjaustytų kubeliais
- 50 g smulkiai supjaustyto agurko
- 1/2 šaukštelio garstyčių sėklų
- 1/2 aitriosios jalapeno paprikos, smulkiai supjaustytos
Papuošimui:
- Aštrus pomidorų padažas arba pasta (nebūtina)
- Šviežios prieskoninės žolelės (petražolės arba kalendros)
- Apelsino skiltelė (nebūtina)
Paruošimo būdas
- Paruošiame bulvytes:
- Kepame „Aviko“ bulvytes orkaitėje arba gruzdintuvėje pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios. Pagardiname žiupsneliu druskos ir atidedame į šalį.
- Paruošiame marinuotas midijas:
- Įkaitiname alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pakepiname česnakus, kol jie taps kvapnūs.
- Sudedame midijas ir supilame baltąjį vyną. Uždengiame ir verdame 5-7 minutes, kol midijos atsivers..
- Įpilame actą, įdedame garstyčias, pagardiname druska ir pipirais. Nuimame nuo viryklės ir atidedame į šalį.
- Paruošiame kario majonezą:
- Dubenyje išmaišome majonezą, kario miltelius, maltus kmynus, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos iki vientisos masės. Atidedame į šalį.
- Paruošiame marinavimo mišinį:
- Nedideliame dubenyje sumaišome svogūnus, salierus, agurkus, garstyčių sėklas ir jalapeno Gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
- Surenkame patiekalą:
- Išdėliojame traškias bulvytes didelėje lėkštėje arba atskirose lėkštėse.
- Ant viršaus dedame marinuotas midijas ir marinavimo mišinį.
- Įdedame kario majonezo ir apšlakstome aštriu pomidorų padažu ( nebūtina).
- Papuošiame ir patiekiame:
- Papuošiame šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis arba kalendromis.
- Jei reikia, įdedame apelsino skiltelę, kad suteiktumėte citrusinių vaisių skonį.
Patiekimo rekomendacijos:
Šis ryškus patiekalas sujungia traškias bulvytes ir pikantišką marinuotų midijų bei kario majonezo sodrumą. Patiekite iš karto su gaiviu alumi arba putojančiu vandeniu, kad pasimėgautumėte nepakartojamu skoniu!