Ingredientai

Pagrindiniai komponentai:

  • 800 g „Aviko“ bulvių košės (paruoštos pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus)
  • 50 g sviesto
  • Žiupsnelis muskato riešuto
  • 200 g lengvai sūdytos lašišos (pirktos parduotuvėje arba pagamintos namuose)
  • 50 g kaparėlių
  • 1 nedidelis poras, supjaustytas plonais griežinėliais
  • 100 g šviežių žaliųjų žirnelių (blanširuotų, jei jie žali)
  • 50 g marinuotų agurkų, supjaustytų kubeliais
  • 30 g lapinių kopūstų arba mikrožalumynų
  • Pipirų lašeliai – paruoštas produktas, 20-30 g papuošimui

123 Marinatas (porams ir agurkams):

  • 50 ml baltojo vyno acto
  • 50 ml vandens
  • 25 g cukraus

Krapų aliejus:

  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 nedidelis ryšulėlis šviežių krapų
  • 1 nedidelė skiltelė česnako
  • Žiupsnelis druskos

Prieskoniai:

  • Druska, juodieji pipirai, pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Bulvių košė:
  1. Bulvių košę pašildome pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
  2. Įdedame sviestą ir žiupsnelį muskato riešuto, maišome iki vientisos kreminės masės.
  3. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais. Laikome šiltai, kol patieksime.
  1. Marinuoti porai ir agurkai:
  1. Nedideliame puode sumaišome baltojo vyno actą, vandenį ir cukrų. Užviriname, tada atvėsiname iki kambario temperatūros.
  2. Plonai supjaustytą porą ir kubeliais supjaustytą agurką bent 15 minučių marinuojame 123 marinate.
  1. Krapų aliejus:
  1. Alyvuogių aliejų, krapus, česnaką ir žiupsnelį druskos sumaišome iki vientisos masės.
  2. Perkošiame per smulkų sietelį arba sūrmaišį, kad aliejus būtų skaidrus. Atidedame į šoną.
  1. Surenkame patiekalą:
  1. Į lėkštės vidurį dėkite „Aviko“ bulvių košės porciją.
  2. Ant viršaus uždedame lengvai sūdytos lašišos gabalėlius.
  3. Įdedame kaparėlių, marinuotų porų, marinuotų agurkų ir blanširuotų žaliųjų žirnelių.
  4. Papuošiame žalumynais arba mikrožalumynais, kad patiekalas būtų gaivesnis.
  5. Išdėliojame pipirų lašelius aplink patiekalą lėkštėje, kad jis taptų ryškiu ir įgautų šiek tiek aštrių natų.
  6. Apšlakstome bulvių košę krapų aliejumi ir pabarstome juodaisiais pipirais.

Įkvėpimas:

Šio patiekalo įkvėpimo semtasi iš norvegų virtuvės, kurioje vertinami paprasti, švieži ingredientai, tokie kaip bulvės, žuvis ir daržovės. Lengvi marinatai, žolelių aliejai ir ryškūs akcentai, pavyzdžiui, pipirų lašeliai, suteikia patiekalui skandinaviškos elegancijos.

Patiekiame:

Patiekite šį patiekalą kaip rafinuotą garnyrą arba lengvą pagrindinį patiekalą, kad maloniai nustebintume savo svečius. Šviežias skonis ir norvegiškas įkvėpimas paverčia šį patiekalą įsimintina valgymo patirtimi!