Ingredientai

  • 1 pakuotė „Aviko Paprika“ banguotų bulvyčių
  • 4 virti aštuonkojo čiuptuvai, supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos
  • 2 valgomieji šaukštai šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 1 sauja šviežių petražolių, smulkiai supjaustytų
  • 1 sauja pipirinės, papuošimui

Paruošimo būdas

  1. Paruošiame bulvytes:
  1. Kepame „Aviko Wavy Fries Paprika“ bulvytes pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol apskrunda ir tampa traškios. Laikome šiltai.
  1. Paruošiame aštuonkojį:
  1. Supjaustome virtus aštuonkojo čiuptuvus kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Įkaitiname 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  3. Sudedame aštuonkojo gabalėlius ir kepame 2-3 minutes, kol kraštai šiek tiek apskrus.
  4. Pabarstome rūkyta paprika ir išmaišome, kad tolygiai pasidengtų. Nuimame.
  1. Surenkame patiekalą:
  1. Iškeptas „Aviko“ banguotas bulvytes sudedame į lėkštę.
  2. Ant bulvyčių dedame troškintų aštuonkojų gabalėlius.
  3. Apšlakstome likusiu alyvuogių aliejumi.
  1. Papuošiame:
  1. Pabarstome šviežiomis petražolėmis.
  2. Ant viršaus užberiame saują pipirinės, kad pagardintume gaiviu pipiriniu prieskoniu.

Patiekimo rekomendacijos:

Patiekiame iš karto kaip aromatingą užkandį arba pagrindinį patiekalą. Šis traškių bulvyčių, dūmo kvapo paprikos ir švelnaus aštuonkojo derinys puikiai tinka su atšaldytu baltuoju vynu arba putojančiu vandeniu su citrina.

Mėgaujamės tobula dūmo, traškumo ir šviežio skonio pusiausvyra!