Ingredientai

  • 1 didelis prancūziškas batonas (arba 4 atskiri batonai)
  • 200 g „Stracciatella“ sūrio
  • 4 valgomieji šaukštai Genovese pesto
  • 8 griežinėliai saliamio
  • 8 „Aviko Gouda“ sūrio žiedai
  • 8 Vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę
  • 100 g rukolos
  • Švieži baziliko lapeliai (sauja)
  • Alyvuogių aliejus (apšlakstyti)
  • Druska, juodieji pipirai, pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Paruošiame batone:
  1. Batoną perpjaukite išilgai per pusę. Jei imame didelį batoną, supjaustome jį į 4 lygias dalis.
  2. Lengvai paskrudinkite batono vidų, kad jis būtų traški (nebūtina).
  1. Paruošiame „Gouda“ sūrio žiedus:
  1. Kepkite „Aviko Gouda“ sūrio žiedus pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol apskrunda ir tampa traškūs.
  2. Paliekame, kad šiek tiek atvėstų.
  1. Paskrudiname vyšninius pomidorus:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Per pusę perpjautus vyšninius pomidorus sudedame ant kepimo skardos, apšlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
  3. Kepame 10-15 minučių, kol suminkštės ir šiek tiek karamelizuosis.
  1. Surenkame batoną
  1. Kiekvieno prancūziško batono apatinę pusę tolygiai aptepame pesto „Genovese“.
  2. Ant pesto uždedame sluoksnį „stracciatella“ sūrio.
  3. Ant sūrio uždedame rukolos ir šviežių bazilikų lapelių.
  4. Į kiekvieną porciją įdedame po 2 griežinėlius saliamio.
  5. Ant saliamio dedame 2 traškius „Gouda“ sūrio žiedus.
  6. Užbaigiame skrudintais vyšniniais pomidorais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  1. Užbaigiame:
  1. Papuošimui įdedame dar keletą šviežių baziliko lapelių.
  2. Uždarome batoną ir, jei reikia, perpjauname per pusę, kad būtų lengviau patiekti.

Patiekimo rekomendacijos:

Šį gurmanišką patiekalą patiekiame šiltą arba kambario temperatūros, kad jis būtų aromatingas ir sotus. Puikiai tinka iškylai, vėlyviesiems pusryčiams ar neįpareigojančiai vakarienei!

Mėgaujamės šiuo ryškiu traškių, kreminių ir šviežių skonių deriniu!