
Ingredientai
- 1 didelis prancūziškas batonas (arba 4 atskiri batonai)
- 200 g „Stracciatella“ sūrio
- 4 valgomieji šaukštai Genovese pesto
- 8 griežinėliai saliamio
- 8 „Aviko Gouda“ sūrio žiedai
- 8 Vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę
- 100 g rukolos
- Švieži baziliko lapeliai (sauja)
- Alyvuogių aliejus (apšlakstyti)
- Druska, juodieji pipirai, pagal skonį
Paruošimo būdas
- Paruošiame batone:
- Batoną perpjaukite išilgai per pusę. Jei imame didelį batoną, supjaustome jį į 4 lygias dalis.
- Lengvai paskrudinkite batono vidų, kad jis būtų traški (nebūtina).
- Paruošiame „Gouda“ sūrio žiedus:
- Kepkite „Aviko Gouda“ sūrio žiedus pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol apskrunda ir tampa traškūs.
- Paliekame, kad šiek tiek atvėstų.
- Paskrudiname vyšninius pomidorus:
- Įkaitiname orkaitę iki 200 °C temperatūros.
- Per pusę perpjautus vyšninius pomidorus sudedame ant kepimo skardos, apšlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
- Kepame 10-15 minučių, kol suminkštės ir šiek tiek karamelizuosis.
- Surenkame batoną
- Kiekvieno prancūziško batono apatinę pusę tolygiai aptepame pesto „Genovese“.
- Ant pesto uždedame sluoksnį „stracciatella“ sūrio.
- Ant sūrio uždedame rukolos ir šviežių bazilikų lapelių.
- Į kiekvieną porciją įdedame po 2 griežinėlius saliamio.
- Ant saliamio dedame 2 traškius „Gouda“ sūrio žiedus.
- Užbaigiame skrudintais vyšniniais pomidorais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Užbaigiame:
- Papuošimui įdedame dar keletą šviežių baziliko lapelių.
- Uždarome batoną ir, jei reikia, perpjauname per pusę, kad būtų lengviau patiekti.
Patiekimo rekomendacijos:
Šį gurmanišką patiekalą patiekiame šiltą arba kambario temperatūros, kad jis būtų aromatingas ir sotus. Puikiai tinka iškylai, vėlyviesiems pusryčiams ar neįpareigojančiai vakarienei!
Mėgaujamės šiuo ryškiu traškių, kreminių ir šviežių skonių deriniu!