
Ingredientai
Bulvytėms:
- 1 pakuotė „Aviko“ banguotų sūrių bulvyčių
- 200 ml lydyto čederio padažo
- 100 g salsos
- 2 pavasariniai svogūnai, smulkiai supjaustyti griežinėliais
- 1 šaukštelis skrudintų kmynų sėklų
- Sauja šviežių kalendrų, stambiai supjaustytų
„Chili Con Carne“:
- 400 g maltos jautienos
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
- 2 susmulkintos česnako skiltelės
- 1 raudonoji aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta (nebūtina, naudojama norint daugiau aštrumo)
- 1 raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais
- 1 šaukštelis maltų kmynų
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
- 1 skardinė (400 g) kubeliais pjaustytų pomidorų
- 1 skardinė (400 g) raudonųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 1/2 puodelio (120 ml) jautienos sultinio
- Druska ir pipirai, pagal skonį
Paruošimo būdas
- Paruošiame „Chili Con Carne“:
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų.
- Sudedame svogūną ir pakepiname 3-4 minutes, kol suminkštės.
- Įmaišome česnaką ir susmulkintą aitriąją papriką (jei naudojame) ir pakepiname 1 minutę, kol pasklis kvapas.
- Sudedame maltą jautieną ir kepame maišydami šaukštu, kol paruduos.
- Įdedame raudonąją papriką, maltą kmyną, rūkytą papriką, maltą kalendrą ir aitriosios paprikos miltelius. Išmaišome ir gaminame 2 minutes.
- Įdedame kubeliais supjaustytus pomidorus, pupeles, pomidorų pastą ir jautienos sultinį. Gerai išmaišome.
- Sumažiname galią iki silpnos, uždengiame ir retkarčiais pamaišydami troškiname 20-25 minutes. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
- Paruošiame bulvytes:
- Kepame „Aviko“ banguotas sūrias bulvytes pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol apskrunda ir tampa traškios.
- Iškeptas bulvytes sudedame į lėkštę arba atskirus dubenėlius.
- Surenkame patiekalą:
- Bulvytes gausiai apipilame išlydytu čederio padažu.
- Ant sūrių bulvyčių šaukštu dedame šiltą „chili con carne“.
- Ant viršaus užlašiname šlakelį salsos.
- Papuošiame:
- Pabarstome pavasariniais svogūnais ir skrudintomis kmynų sėklomis.
- Pabaigoje pabarstome sauja šviežių kalendros lapelių.
Patiekimo rekomendacijos:
Patiekiame karštą, kaip jaukų, visiems patinkantį patiekalą atsitiktinėms vakarienėms, žaidimų vakarams ar vakarėliams. Ragaujame kartu su šaltu alumi arba limonado gėrimu kaip puikų „Tex-Mex“ patiekalą.
Mėgaujamės sodriu, pikantišku naminio „Chili con carne“ skoniu ir traškiomis, sūriomis bulvytėmis!