Ingredientai

Bulvytėms:

  • 1 pakuotė „Aviko“ banguotų sūrių bulvyčių
  • 200 ml lydyto čederio padažo
  • 100 g salsos
  • 2 pavasariniai svogūnai, smulkiai supjaustyti griežinėliais
  • 1 šaukštelis skrudintų kmynų sėklų
  • Sauja šviežių kalendrų, stambiai supjaustytų

„Chili Con Carne“:

  • 400 g maltos jautienos
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
  • 2 susmulkintos česnako skiltelės
  • 1 raudonoji aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta (nebūtina, naudojama norint daugiau aštrumo)
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais
  • 1 šaukštelis maltų kmynų
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 skardinė (400 g) kubeliais pjaustytų pomidorų
  • 1 skardinė (400 g) raudonųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 1/2 puodelio (120 ml) jautienos sultinio
  • Druska ir pipirai, pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Paruošiame „Chili Con Carne“:
  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų.
  2. Sudedame svogūną ir pakepiname 3-4 minutes, kol suminkštės.
  3. Įmaišome česnaką ir susmulkintą aitriąją papriką (jei naudojame) ir pakepiname 1 minutę, kol pasklis kvapas.
  4. Sudedame maltą jautieną ir kepame maišydami  šaukštu, kol paruduos.
  5. Įdedame raudonąją papriką, maltą kmyną, rūkytą papriką, maltą kalendrą ir aitriosios paprikos miltelius. Išmaišome ir gaminame 2 minutes.
  6. Įdedame kubeliais supjaustytus pomidorus, pupeles, pomidorų pastą ir jautienos sultinį. Gerai išmaišome.
  7. Sumažiname galią iki silpnos, uždengiame ir retkarčiais pamaišydami troškiname 20-25 minutes. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
  1. Paruošiame bulvytes:
  1. Kepame „Aviko“ banguotas sūrias bulvytes pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol apskrunda ir tampa traškios.
  2. Iškeptas bulvytes sudedame į lėkštę arba atskirus dubenėlius.
  1. Surenkame patiekalą:
  1. Bulvytes gausiai apipilame išlydytu čederio padažu.
  2. Ant sūrių bulvyčių šaukštu dedame šiltą „chili con carne“.
  3. Ant viršaus užlašiname šlakelį salsos.
  1. Papuošiame:
  1. Pabarstome pavasariniais svogūnais ir skrudintomis kmynų sėklomis.
  2. Pabaigoje pabarstome sauja šviežių kalendros lapelių.

Patiekimo rekomendacijos:

Patiekiame karštą, kaip jaukų, visiems patinkantį patiekalą atsitiktinėms vakarienėms, žaidimų vakarams ar vakarėliams. Ragaujame kartu su šaltu alumi arba limonado gėrimu kaip puikų „Tex-Mex“ patiekalą.

Mėgaujamės sodriu, pikantišku naminio „Chili con carne“ skoniu ir traškiomis, sūriomis bulvytėmis!