part of food union
food union
ledai

Mangų panna cotta

Mangų panna cotta

Ingredientai

  • 300g šaldytų mangų
  • 110g cukraus
  • 600ml grietinėlės
  • 1 šaukštas tarkuotos laimo žievelės
  • 4 želatinos lapeliai
  • 560g kokosų jogurto
  • 60ml šviežiai spaustų laimo sulčių

Paruošimas

Šaldytus mangus sutrinkite blenderiu iki kol jie taps puria mase. Kitame puode sumaišykite grietinėlę, cukrų, tarkuotą laimo žievelę ir gautą masę užkaiskite. Pamerkite vandenyje želatinos lapelius, kad jie suminkštėtų. Grietinėlei kaistant, ją maišykite, kad cukrus pilnai ištirptų. Prieš pat grietinėlei užverdant, nukelkite puodą nuo ugnies ir įdėkite gerai nuspaustus želatinos lapelius. Išmaišykite, kad želatina pilnai ištirptų karštoje grietinėlėje. Perkoškite šią masę per labai ploną sietelį ir išmeskite laimo žievelės likučius.

Į didelį dubenį supilkite sutrintus mangus, supilkite laimų sultis, sudėkite jogurtą ir viską labai gerai sumaišykite. Supilkite grietinę ir viską dar kartą labai gerai išmaišykite. Supilstykite šią masę į indelius, kuriuose patieksite desertą ir uždengę maistine plėvele padėkite šaltai sustingti bent 4 valandom.

Prieš patiekiant papuoškite šviežio mango juostelėmis.
Atgal
en ru