Ingredientai

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 5 rūgštoki obuoliai
  • 85 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 1 citrinos sultys
  • 500ml vanilinių ledų „Klasika“

Paruošimas

Obuolius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas. Skardinėje kepimo formoje arba keptuvėje ištirpdykite sviestą, suberkite cukrų ir kelias minutes pakaitinkite, kol jis ištirps, pamaišykite. Į tą pačią skardą sudėkite obuolių skilteles taip, kad apvali pusė liestųsi su skardos dugnu. Ant obuolių išspauskite citrinos sultis. Ant silpnos ugnies kaitinkite obuolius apie 10 minučių, kol cukrus karamelizuosis, o obuoliai suminkštės. Nukelkite nuo ugnies. Atšildytu ir išvyniotu tešlos lakštu užklokite obuolius, tešlos kraštus užlenkite į skardos vidų. Taip paruoštą pyragą kepkite 200°C orkaitėje 20 minučių. Iškepus pyragui leiskite jam 10 minučių atvėsti. Išverskite pyragą ant lėkštės taip, kad tešla būtų apačioje, o obuoliai viršuje. Patiekite dar šiltą su „Klasika“ ledais. Skanaus!