Ingredientai

Bulvytės:

  • 500 g „Aviko Super Crunch“ 9,5 mm bulvyčių

Yakitori vištiena:

  • 300 g vištienos šlaunelių mėsos, supjaustytos kubeliais
  • 3 valgomieji šaukštai yakitori padažo
  • 1 valgomasis šaukštas sezamo aliejaus

Marinuoti švieži agurkai:

  • 100 g plonai supjaustytų agurkų
  • 1 valgomasis šaukštas ryžių acto
  • 1 šaukšteliai cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos

Marinuoti agurkai:

  • 50 g plonai supjaustytų agurkų

Kario majonezas:

  • 150 ml majonezo
  • 1/2 šaukštelio kario miltelių
  • 1 šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių

Įdarai:

  • 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų (juodojo ir baltojo mišinio)
  • 2 valgomieji šaukštai marinuoto imbiero
  • 2 pavasariniai svogūnai, smulkiai supjaustyti
  • Švieži kalendros lapai

Papildomas padažas:

  • Papildomas yakitori padažas apšlakstymui

Nurodymai

  1. Paruošiame bulvytes:
  • Kepame „Aviko Super Crunch“ bulvytes, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios, kaip nurodyta ant pakuotės.
  • Įdedame šiek tiek druskos į gruzdintas bulvytes ir atidedame į šalį.
  1. Paruošiame Yakitori vištieną:
  • Kubeliais supjaustytą vištieną 20 minučių marinuojame jakitori padaže.
  • Įkaitiname sezamo aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies ir kepame vištieną, kol ji visiškai karamelizuojasi ir iškepa. Atidedame į šoną.
  1. Paruošiame marinuotus agurkus:
  • Supjaustytus agurkus sumaišome su ryžių actu, cukrumi ir druska.
  • Paliekame marinuotis 15 minučių, tada nusausiname skysčio perteklių.
  1. Paruošiame kario majonezą:
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišome majonezą, kario miltelius ir žaliųjų citrinų sultis iki vientisos masės.
  1. Surenkame patiekalą:
  • Į lėkštę kaip pagrindą sudedame traškias bulvytes.
  • Ant viršaus uždedame yakitori vištienos, marinuotų agurkų ir griežinėliais pjaustytų agurkų.
  • Apšlakstome kario majonezu ir papildomai pagardiname yakitori padažu.
  1. Papuošiame ir patiekiame:
  • Patiekalą pabarstome sezamo sėklomis, marinuotu imbieru ir smulkintais svogūnais.
  • Pabaigai įdedame šviežių kalendros lapelių.

Šiame dubenėlyje puikiai dera traškios bulvytės, švelni jakitori vištiena ir aštrūs marinuoti agurkai, todėl šis patiekalas yra nepakartojama sintezė!