
Ingredientai
Bulvytės:
- 500 g „Aviko Super Crunch“ 9,5 mm bulvyčių
Yakitori vištiena:
- 300 g vištienos šlaunelių mėsos, supjaustytos kubeliais
- 3 valgomieji šaukštai yakitori padažo
- 1 valgomasis šaukštas sezamo aliejaus
Marinuoti švieži agurkai:
- 100 g plonai supjaustytų agurkų
- 1 valgomasis šaukštas ryžių acto
- 1 šaukšteliai cukraus
- 1/4 šaukštelio druskos
Marinuoti agurkai:
- 50 g plonai supjaustytų agurkų
Kario majonezas:
- 150 ml majonezo
- 1/2 šaukštelio kario miltelių
- 1 šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių
Įdarai:
- 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų (juodojo ir baltojo mišinio)
- 2 valgomieji šaukštai marinuoto imbiero
- 2 pavasariniai svogūnai, smulkiai supjaustyti
- Švieži kalendros lapai
Papildomas padažas:
- Papildomas yakitori padažas apšlakstymui
Nurodymai
- Paruošiame bulvytes:
- Kepame „Aviko Super Crunch“ bulvytes, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Įdedame šiek tiek druskos į gruzdintas bulvytes ir atidedame į šalį.
- Paruošiame Yakitori vištieną:
- Kubeliais supjaustytą vištieną 20 minučių marinuojame jakitori padaže.
- Įkaitiname sezamo aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies ir kepame vištieną, kol ji visiškai karamelizuojasi ir iškepa. Atidedame į šoną.
- Paruošiame marinuotus agurkus:
- Supjaustytus agurkus sumaišome su ryžių actu, cukrumi ir druska.
- Paliekame marinuotis 15 minučių, tada nusausiname skysčio perteklių.
- Paruošiame kario majonezą:
- Nedideliame dubenėlyje sumaišome majonezą, kario miltelius ir žaliųjų citrinų sultis iki vientisos masės.
- Surenkame patiekalą:
- Į lėkštę kaip pagrindą sudedame traškias bulvytes.
- Ant viršaus uždedame yakitori vištienos, marinuotų agurkų ir griežinėliais pjaustytų agurkų.
- Apšlakstome kario majonezu ir papildomai pagardiname yakitori padažu.
- Papuošiame ir patiekiame:
- Patiekalą pabarstome sezamo sėklomis, marinuotu imbieru ir smulkintais svogūnais.
- Pabaigai įdedame šviežių kalendros lapelių.
Šiame dubenėlyje puikiai dera traškios bulvytės, švelni jakitori vištiena ir aštrūs marinuoti agurkai, todėl šis patiekalas yra nepakartojama sintezė!