Aprašymas:

Šis desertas – tai tekstūrų ir skonių šedevras. Traškios aguonomis pabarstytos čiuros, aksominis „Diplomate“ kremas ir sodrus aviečių ir braškių kompotas sukuria harmoniją, kuri sužavės kiekvieną. Tai puikus patiekalas įspūdingam patiekimui!

Ingredientai 4 porcijoms:

Čiuros spurgytėms:

  • 4 didelės čiuros spurgytės (paruoštos arba šviežiai pagamintos)
  • 100 g karamelizuoto sutirštinto pieno (dulce de leche)
  • 30 g aguonų sėklų

„Diplomate“ kremui:

  • 500 ml pieno
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 50 g sviesto
  • 250 g maskarponė sūrio
  • 250 ml riebios grietinėlės (35 %)
  • 2 g druskos

Aviečių ir braškių kompotui:

  • 150 g aviečių (šviežių arba šaldytų)
  • 150 g braškių (šviežių arba šaldytų)
  • 80 g cukraus
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (nebūtina, tirštinimui)

Papuošimui:

  • Šviežios avietės ir braškės
  • Valgomosios gėlės (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Čiuros:
  • Įmerkiame „Aviko XXL“ čiuros į karamelizuotą kondensuotą pieną.
  • Apvoliojame jas aguonose, kad būtų unikalios tekstūros ir rafinuoto skonio.
  1. Grietinėlės kremas:
  • Pieną kaitiname, kol jis bus karštas, bet neužvirs.
  • Dubenyje sumaišome kiaušinių trynius, cukrų, druską ir kukurūzų krakmolą iki vientisos masės.
  • Nuolat maišydami karštą pieną palaipsniui supilame į kiaušinių masę.
  • Grąžiname mišinį į puodą ir maišydami verdame ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.
  • Sudedame sviestą ir vanilę, tada leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros.
  1. „Diplomate“ kremas:
  • Išplakame grietinėlę iki minkštų pikų.
  • Atskirame dubenyje atsargiai sumaišome atvėsusį kremą su maskarpone.
  • Sudedame plaktą grietinėlę į mišinį, kad jis būtų lengvas ir purus.
  1. Aviečių ir braškių kompotas:
  • Puode sumaišome avietes, braškes, cukrų ir citrinos sultis.
  • Užviriname, tada 5-7 minutes verdame ant vidutinės ugnies.
  • Jei norime tirštesnės tekstūros, sumaišome kukurūzų krakmolą su 1 valgomuoju šaukštu vandens, supilame į kompotą ir dar 1-2 minutes paviriname.
  • Kompotą atvėsiname iki kambario temperatūros.
  1. Surenkame patiekalą:
  • Ant lėkštės užtepame „Diplomate“ kremą kaip pagrindą.
  • Ant viršaus uždedame 1-2 šaukštus aviečių ir braškių kompoto.
  • Ant kremo gražiai išdėliojame čiuros su aguonomis.
  • Papuošiame šviežiomis uogomis ir valgomomis gėlėmis, kad skonis būtų ryškus, o vaizdas patrauklus akiai.

Patarimai dėl patiekimo:

  1. Išvaizda: Kad patiekalas būtų estetiškas, naudojame kontrastingas spalvas (balta grietinėlė, raudonas kompotas, juodos aguonos).
  2. Išryškintos tekstūros: Pabrėžiame čiuros traškumą, „Diplomate“ grietinėlės kreminį skonį ir kompoto gaivumą.
  3. Istorijų kūrimas: Pasidaliname patiekalo atsiradimo įkvėpimu, akcentuodami unikalų aguonomis dengtų čiuros elementą ir skonių pusiausvyrą.

Čiuros spurgytės su aguonų sėklomis, „Diplomate“ kremu ir aviečių-braškių kompotu – tai desertas, kuris puikuojasi bet kurio meniu viršūnėje. Elegantiškas pateikimas ir rafinuotas skonis paliks neišdildomą įspūdį svečiams.