
Ingredientai:
Čiuros:
• 8 „Aviko“ čiuros spurgyčių
Aitriųjų paprikų ir sūrio apvalkalui:
• 120 g vidutinio kietumo čederio, smulkiai sutarkuoto
• 2 pavasariniai svogūnai, smulkiai supjaustyti
• 2 šaukštai susmulkintos šviežios kalendros
• 1 šaukštelis kmynų sėklų
Žaliųjų citrinų ir kalendrų grietinės įdarui:
• 80 g šviežių kalendrų, kartu su koteliais
• 40 g šviežių mėtų lapelių
• 1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė
• 1 žalioji aitrioji paprika (aštrumą rinkitės pagal pageidavimus)
• 180 g grietinės
• 1/2 šaukštelio druskos
• 2 šaukšteliai cukraus
Patiekalui papuošti:
• 1 žalioji citrina, supjaustyta skiltelėmis
• Truputėlis tarkuoto čederio sūrio pabarstymui
• Raudonosios ir žaliosios aitriosios paprikos papuošimui
________________________________________
Nurodymai:
1. Paruošiame čiuros spurgytes:
• Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitiname aliejų iki 180 °C temperatūros.
• Kepame 8 „Aviko“ čiuros spurgytes porcijomis po 3-4 minutes arba kol įgaus auksinį atspalvį ir taps traškios.
• Išimame ir sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
2. Paruošiame aitriųjų paprikų ir sūrio apvalkalą:
• Dubenyje sumaišome tarkuotą čederį, pjaustytus svogūnus, šviežią kalendrą ir kmynus. Atidedame į šoną.
3. Paruošiame žaliųjų citrinų ir kalendrų grietinės mirkalą:
• Maišytuve arba virtuviniame kombaine sumaišome šviežias kalendras, mėtų lapelius, žaliųjų citrinų sultis, žaliųjų citrinų žievelę, žaliąsias aitriąsias paprikas, grietinę, druską ir cukrų.
• Maišome iki vientisos kreminės masės. Gardiname prieskoniais pagal skonį ir dedame į dubenį.
4. Surenkame patiekalą:
• Kol čiuros yra šiltos, gausiai apipilame jas aitriųjų paprikų ir sūrio mišiniu.
• Išdėliojame čiuros ant lėkštės.
5. Patiekiame:
• Šalia padedame žaliųjų citrinų ir kalendrų grietinės padažą.
• Papuošiame žaliųjų citrinų skiltelėmis, dar įdedame tarkuoto čederio ir šviežių aitriųjų paprikų, kad patiekalas atrodytų puošniai.
________________________________________
Šis receptas tinka 4 svečiams, tai puikus užkandis arba išradinga užkandėlė!