Ingredientai

  • 8 didžiosios „Aviko XXL“ čiuros spurgytės
  • 200 g lydyto čederio sūrio (paruošto arba šviežiai gaminamo)
  • 1 raudona aitrioji paprika, supjaustyta plonais griežinėliais
  • 1 žalia aitrioji paprika, supjaustyta plonais griežinėliais
  • 1 žalioji citrina, supjaustyta skiltelėmis
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 2 valgomieji šaukštai laiškinių česnakų, smulkiai supjaustytų

Paruošimo būdas

  1. Paruošiame čiuros spurgytes:
  1. Kepame „Aviko XXL“ čiuros spurgytes pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jos įgaus auksinę spalvą ir taps traškios.
  2. Padedame į šalį, leidžiame šiek tiek atvėsti ir pradedame ruošti įdarą.
  1. Išlydome sūrį:
  1. Pašildome čederio sūrį, kad jis išsilydytų ir susiformuotų vientisa masė. Jei naudojame šviežią čederį, išlydome jį puode ant silpnos ugnies su šlakeliu pieno arba grietinėlės, kad gauta masė būtų glotnesnė.
  1. Surenkame patiekalą:
  1. Įdedame čiuros į pergamentiniu popieriumi išklotą dubenį arba lėkštę.
  2. Čiuros gausiai apliejame išlydytų čederiu.
  3. Ant viršaus užbarstome tarkuoto parmezano, kad jis susimaišytų su čederiu.
  1. Papuošiame:
  1. Ant sūrio tolygiai paskleidžiame plonais griežinėliais supjaustytą raudonąjį ir žaliąjį papriką.
  2. Ant viršaus pabarstome smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų, kad suteiktumėme šviežumo ir ryškumo.
  3. Patiekiame su šone padėtomis žaliosios citrinos skiltelėmis, taip suteikdami pikantiškumo.

Patiekimo rekomendacijos:

Patiekiame iš karto kaip smagų ir pikantišką užkandį ar užkandėlę. Puikiai tinka vakarėliui arba tiesiog kaip pikantiškas skanėstas. Deriname su gaiviu gėrimu, kad subalansuotume aštrumą!

Papildomi patiekimo būdai:

  • Šalia įdedame šlakelį grietinės spurgytėms mirkyti.
  • Įdedame susmulkintų tortilijų traškučių, suteikdami traškesio.

Mėgaujamės šiuo drąsiu ir aromatingu sūrio ir aitrių paprikų skonio patiekalu!