Ryškių ir egzotiškų Azijos skonių mėgėjams.

Ingredientai

  • Didžiosios „Premia” baltakojės krevetės
  • 120 g ryžių makaronų
  • ¼ skardinės kokosų pieno
  • 2 šaukšteliai tarkuoto imbiero
  • 2 šaukšteliai kario pastos
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • 1 šaukštas tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • šlakelis kokosų ar kito mėgstamo aliejaus
  • daržovių: pusė cukinijos, 1 paprika, 6-7 pievagrybiai
  • prieskonių: žiupsnelio druskos, čili dribsnių

Gaminimas:

Makaronus užpilkite karštu vandeniu, palaikykite 5-7 minutes, perskalaukite šaltu vandeniu ir padėkite į šalį. Paruoškite marinatą krevetėms: dubenėlyje sumaišykite aliejų, žaliosios citrinos sultis, druską, vieną šaukštelį imbiero bei čili dribsnius. Užpilkite marinarą ant krevečių ir leiskite pastovėti 10-15 min. Kol krevetės marinuojasi, supjaustykite daržoves plonomis juostelėmis. Į įkaitintą keptuvę berkite krevetes, likusį imbierą, smulkiai kapotą česnaką, citrinos žievelę ir pievagrybius. Kepkite 4-5 minutes. Toliau į keptuvę dėkite paprikas bei cukiniją. Pakepkite dar 3-4 minutes ir pilkite kokosų pieną bei kario pastą. Palaukite kelias minutes, kol kokosų pienas įkais ir į keptuvę dėkite ryžių makaronus. Viską gerai išmaišykite, leiskite dar kelias minutes pakepti ir mėgaukitės ypatingu skoniu!