Ryškių ir egzotiškų Azijos skonių mėgėjams.
Ingredientai
- Didžiosios „Premia” baltakojės krevetės
- 120 g ryžių makaronų
- ¼ skardinės kokosų pieno
- 2 šaukšteliai tarkuoto imbiero
- 2 šaukšteliai kario pastos
- 2 česnako skiltelių
- 1 žaliosios citrinos sulčių
- 1 šaukštas tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
- šlakelis kokosų ar kito mėgstamo aliejaus
- daržovių: pusė cukinijos, 1 paprika, 6-7 pievagrybiai
- prieskonių: žiupsnelio druskos, čili dribsnių
Gaminimas:
Makaronus užpilkite karštu vandeniu, palaikykite 5-7 minutes, perskalaukite šaltu vandeniu ir padėkite į šalį. Paruoškite marinatą krevetėms: dubenėlyje sumaišykite aliejų, žaliosios citrinos sultis, druską, vieną šaukštelį imbiero bei čili dribsnius. Užpilkite marinarą ant krevečių ir leiskite pastovėti 10-15 min. Kol krevetės marinuojasi, supjaustykite daržoves plonomis juostelėmis. Į įkaitintą keptuvę berkite krevetes, likusį imbierą, smulkiai kapotą česnaką, citrinos žievelę ir pievagrybius. Kepkite 4-5 minutes. Toliau į keptuvę dėkite paprikas bei cukiniją. Pakepkite dar 3-4 minutes ir pilkite kokosų pieną bei kario pastą. Palaukite kelias minutes, kol kokosų pienas įkais ir į keptuvę dėkite ryžių makaronus. Viską gerai išmaišykite, leiskite dar kelias minutes pakepti ir mėgaukitės ypatingu skoniu!