Ingredientai

Salotoms:

  • 16 „Aviko“ kamambero rutuliukų
  • 100 g mažųjų špinatų lapų
  • 100 g rukolos
  • 150 g kamambero sūrio, supjaustyto skiltelėmis
  • 16 šviežių aviečių
  • 50 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų
  • 50 g marinuotų garstyčių sėklų
  • Marinuotas 123 raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais (žr. toliau)

Įdarytai kriaušei:

  • 2 kriaušės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
  • 500 ml vandens
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 vanilės ankštis, perskelta
  • 1/4 šaukštelio ciberžolės ( nebūtina, naudojama spalvos)
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių

Medaus garstyčių padažui:

  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto
  • Druska ir pipirai, pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Paruošiame įdarytą kriaušę:
  1. Puode užviriname vandenį, cukrų, vanilės ankštį, ciberžolę ir citrinos sultis.
  2. Sudedame kubeliais supjaustytas kriaušes ir troškiname 10-15 minučių arba kol suminkštės, bet nebus visai minkštos.
  3. Išimame iš skysčio ir paliekame atvėsti.
  1. Marinuojame raudonąjį svogūną (123 marinatas):
  1. Nedideliame puode sumaišome 50 ml baltojo vyno acto, 50 ml vandens ir 25 g cukraus. Kaitiname, kol cukrus ištirps.
  2. Plonais griežinėliais supjaustytą raudonąjį svogūną užpilame marinatu ir paliekame pastovėti bent 15 minučių.
  1. Paruošiame Kamambero sūrio rutuliukus:
  1. Kepame „Aviko“ Kamambero sūrio rutuliukus pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol gauna auksinį atspalvį ir tampa traškūs.
  1. Paruošiame medaus garstyčių padažą:
  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, medų, Dižono garstyčias ir baltojo vyno actą.
  2. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
  1. Surenkame salotas:
  1. Dideliame salotų dubenyje sumaišome mažųjų špinatų lapus ir rukolą arba padalijame į 4 lėkštes.
  2. Ant žalumynų paskleidžiame virtą kriaušę, marinuotas garstyčių sėklas, marinuotą raudonąjį svogūną ir graikinius riešutus.
  3. Ant kiekvienų salotų dedame po 4 traškius „Aviko“ Kamambero sūrio rutuliukus ir kelis kamambero sūrio gabalėlius.
  4. Įdedame šviežių aviečių, kad salotos būtų spalvingesnės ir saldesnės.
  1. Apšlakstome ir patiekiame:
  1. Apšlakstome salotas medaus garstyčių padažu.
  2. Patiekiame iš karto ir mėgaujamės šiuo traškiu, kreminiu ir gaiviu skonių mišiniu!

Patiekimo rekomendacijos:

Šios salotos puikiai dera su taure lengvo baltojo vyno arba putojančio vandens su citrina. Puikiai tinka kaip elegantiškas užkandis ar lengvas patiekalas.