
Ingredientai
Salotoms:
- 16 „Aviko“ kamambero rutuliukų
- 100 g mažųjų špinatų lapų
- 100 g rukolos
- 150 g kamambero sūrio, supjaustyto skiltelėmis
- 16 šviežių aviečių
- 50 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų
- 50 g marinuotų garstyčių sėklų
- Marinuotas 123 raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais (žr. toliau)
Įdarytai kriaušei:
- 2 kriaušės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
- 500 ml vandens
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 vanilės ankštis, perskelta
- 1/4 šaukštelio ciberžolės ( nebūtina, naudojama spalvos)
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
Medaus garstyčių padažui:
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
- 1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto
- Druska ir pipirai, pagal skonį
Paruošimo būdas
- Paruošiame įdarytą kriaušę:
- Puode užviriname vandenį, cukrų, vanilės ankštį, ciberžolę ir citrinos sultis.
- Sudedame kubeliais supjaustytas kriaušes ir troškiname 10-15 minučių arba kol suminkštės, bet nebus visai minkštos.
- Išimame iš skysčio ir paliekame atvėsti.
- Marinuojame raudonąjį svogūną (123 marinatas):
- Nedideliame puode sumaišome 50 ml baltojo vyno acto, 50 ml vandens ir 25 g cukraus. Kaitiname, kol cukrus ištirps.
- Plonais griežinėliais supjaustytą raudonąjį svogūną užpilame marinatu ir paliekame pastovėti bent 15 minučių.
- Paruošiame Kamambero sūrio rutuliukus:
- Kepame „Aviko“ Kamambero sūrio rutuliukus pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol gauna auksinį atspalvį ir tampa traškūs.
- Paruošiame medaus garstyčių padažą:
- Nedideliame dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, medų, Dižono garstyčias ir baltojo vyno actą.
- Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
- Surenkame salotas:
- Dideliame salotų dubenyje sumaišome mažųjų špinatų lapus ir rukolą arba padalijame į 4 lėkštes.
- Ant žalumynų paskleidžiame virtą kriaušę, marinuotas garstyčių sėklas, marinuotą raudonąjį svogūną ir graikinius riešutus.
- Ant kiekvienų salotų dedame po 4 traškius „Aviko“ Kamambero sūrio rutuliukus ir kelis kamambero sūrio gabalėlius.
- Įdedame šviežių aviečių, kad salotos būtų spalvingesnės ir saldesnės.
- Apšlakstome ir patiekiame:
- Apšlakstome salotas medaus garstyčių padažu.
- Patiekiame iš karto ir mėgaujamės šiuo traškiu, kreminiu ir gaiviu skonių mišiniu!
Patiekimo rekomendacijos:
Šios salotos puikiai dera su taure lengvo baltojo vyno arba putojančio vandens su citrina. Puikiai tinka kaip elegantiškas užkandis ar lengvas patiekalas.