Ingredientai

Pagrindui paruošti:

  • 8 „Aviko“ čiuros spurgyčių
  • 100 g grietinėlės sūrio
  • 100 g chèvre ožkos pieno sūrio
  • 1 šaukštelis paruoštų krienų (pagal skonį)
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų šviežių krapų
  • 1 citrinos žievelė

Įdarui paruošti:

  • 200 g šaltai rūkytos lašišos, supjaustytos plonais griežinėliais
  • Juodieji ikrai arba ikrų imitacija (nebūtina, 50 g papuošimui)

Papuošimui:

  • Ploni porų griežinėliai
  • Alyvuogių aliejus (apšlakstyti)
  • 1 valgomasis šaukštas laiškinių česnakų, smulkiai supjaustytų
  • Papildoma citrinos žievelė (nebūtina)

Paruošimo būdas

  1. Paruošiame čiuros spurgytes:
  1. Kepame „Aviko“ čiuros spurgytes pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jos įgaus auksinę spalvą ir taps traškios.
  2. Leidžiame joms šiek tiek atvėsti, kad užpildant jos vis dar būtų traškios.
  1. Paruošiame sūrio užpildą:
  1. Dubenėlyje sumaišome kreminį sūrį ir Chèvre ožkos sūrį, kad gautumėme vientisą kreminę masę.
  2. Įdedame paruoštus krienus, juoduosius pipirus, smulkintus krapus ir citrinos žievelę. Gerai išmaišome.
  3. Paragaujame, ir, jei norisi aštresnio skonio pagardiname prieskoniais ir įdedame daugiau krienų.
  1. Surenkame patiekalą:
  1. Ant kiekvienos čiuros spurgytės gausiai užtepame sūrio mišinio.
  2. Ant viršaus uždedame gražiai susuktą ploną šaltai rūkytos lašišos griežinėlį.
  1. Papildomai: Įdedame ikrų arba ikrų imitacijos
  1. Ant rūkytos lašišos viršaus uždedame nedidelį šaukštelį juodųjų ikrų arba jų imitacijos, sukurdami elegantišką akcentą.
  1. Papuošiame ir patiekiame:
  1. Papuošiame kiekvieną čiuros spurgytę plonais porų griežinėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome smulkiai supjaustytais laiškiniais česnakais.
  2. Jei norisi gaivaus citrusinių vaisių aromato, papildomai įveriame citrinos žievelės.

Patiekimo rekomendacijos:

Šias prabangias spurgytes patiekiame kaip užkandį ar pagrindinį patiekalą iškilmingame pobūvyje. Jei norisi mėgautis karališkais pojūčiais, deriname su šampanu arba citrina pagardintu putojančiu vandeniu.

Papildomi patiekimo būdai:

  • Patiekiame ant šaltos lėkštės kartu su valgomomis gėlėmis arba šviežių krapų šakelėmis, taip suteikdami rafinuotą išvaizdą.
  • Pasiūlome papildomų ikrų ar sūrio užtepėlės, kad svečiai galėtų pagardinti savo spurgytes.

Šis elegantiškas patiekalas, prie kurio galima pridėti ikrų, paverčia čiuros tikra kulinarine puošmena!