
Ingredientai
Pagrindui paruošti:
- 8 „Aviko“ čiuros spurgyčių
- 100 g grietinėlės sūrio
- 100 g chèvre ožkos pieno sūrio
- 1 šaukštelis paruoštų krienų (pagal skonį)
- Žiupsnelis juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų šviežių krapų
- 1 citrinos žievelė
Įdarui paruošti:
- 200 g šaltai rūkytos lašišos, supjaustytos plonais griežinėliais
- Juodieji ikrai arba ikrų imitacija (nebūtina, 50 g papuošimui)
Papuošimui:
- Ploni porų griežinėliai
- Alyvuogių aliejus (apšlakstyti)
- 1 valgomasis šaukštas laiškinių česnakų, smulkiai supjaustytų
- Papildoma citrinos žievelė (nebūtina)
Paruošimo būdas
- Paruošiame čiuros spurgytes:
- Kepame „Aviko“ čiuros spurgytes pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jos įgaus auksinę spalvą ir taps traškios.
- Leidžiame joms šiek tiek atvėsti, kad užpildant jos vis dar būtų traškios.
- Paruošiame sūrio užpildą:
- Dubenėlyje sumaišome kreminį sūrį ir Chèvre ožkos sūrį, kad gautumėme vientisą kreminę masę.
- Įdedame paruoštus krienus, juoduosius pipirus, smulkintus krapus ir citrinos žievelę. Gerai išmaišome.
- Paragaujame, ir, jei norisi aštresnio skonio pagardiname prieskoniais ir įdedame daugiau krienų.
- Surenkame patiekalą:
- Ant kiekvienos čiuros spurgytės gausiai užtepame sūrio mišinio.
- Ant viršaus uždedame gražiai susuktą ploną šaltai rūkytos lašišos griežinėlį.
- Papildomai: Įdedame ikrų arba ikrų imitacijos
- Ant rūkytos lašišos viršaus uždedame nedidelį šaukštelį juodųjų ikrų arba jų imitacijos, sukurdami elegantišką akcentą.
- Papuošiame ir patiekiame:
- Papuošiame kiekvieną čiuros spurgytę plonais porų griežinėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome smulkiai supjaustytais laiškiniais česnakais.
- Jei norisi gaivaus citrusinių vaisių aromato, papildomai įveriame citrinos žievelės.
Patiekimo rekomendacijos:
Šias prabangias spurgytes patiekiame kaip užkandį ar pagrindinį patiekalą iškilmingame pobūvyje. Jei norisi mėgautis karališkais pojūčiais, deriname su šampanu arba citrina pagardintu putojančiu vandeniu.
Papildomi patiekimo būdai:
- Patiekiame ant šaltos lėkštės kartu su valgomomis gėlėmis arba šviežių krapų šakelėmis, taip suteikdami rafinuotą išvaizdą.
- Pasiūlome papildomų ikrų ar sūrio užtepėlės, kad svečiai galėtų pagardinti savo spurgytes.
Šis elegantiškas patiekalas, prie kurio galima pridėti ikrų, paverčia čiuros tikra kulinarine puošmena!