
Ingredientai
Bulvytėms:
- 1 pakuotė „Aviko“ banguotų bulvyčių su česnakais ir žolelėmis
Jautienos troškiniui (troškinama portveine)
- 500 g jautienos (šonkauliukų arba krūtininės dalies), supjaustytos gabalėliais
- 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
- 2 susmulkintos česnako skiltelės
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
- 250 ml portveino
- 125 ml jautienos sultinio
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
- Druska, juodieji pipirai, pagal skonį
Papuošimui:
- 50 g marinuotų garstyčių sėklų
- 1 sauja šviežių pipirinių
- 4 valgomieji šaukštai baziliko majonezo (pirkto parduotuvėje arba pagaminto namuose)
Paruošimo būdas
- Paruošiame jautienos troškinį portveine:
- Įkaitiname alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudedame jautienos gabalėlius ir kepame, kol iš visų pusių apskrus. Nuimame ir atidedame į šoną.
- Tame pačiame puode pakepiname svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
- Įmaišome pomidorų pastą, rūkytą papriką ir čiobrelius. Verdame 1 minutę, kad išryškėtų skonis.
- Supilame portveiną ir verdame 5 minutes, kad vyno tūris sumažėtų perpus. Tai sustiprina skonį ir sukuria sodrų pagrindą.
- Supilame jautienos sultinį ir sudedame jautieną atgal į puodą. Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
- Uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnos ugnies 2-3 valandas, retkarčiais pamaišydami, kol jautiena suminkštės ir padažas sutirštės.
- Paruošiame bulvytes:
- Kepame „Aviko“ banguotas bulvytes su česnakais ir žolelėmis pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol apskrunda ir tampa traškios.
- Surenkame patiekalą:
- Padaliname traškias bulvytes į 4 lėkštes.
- Šaukštu gausiai apipilame bulvytes jautienos troškiniu portveine.
- Ant viršaus užbarstome marinuotų garstyčių sėklų, kad gautume pikantišką skonį.
- Papuošiame:
- Į kiekvieną lėkštę įdedame po lašelį bazilikų majonezo.
- Patiekalą pabarstome šviežia pipirine, kad jis būtų ryškus ir turėtų žolelių aromatą.
Patiekimo rekomendacijos:
Šis patiekalas puikiai tinka kaip prabangus valgis. Galima ragauti su taure raudonojo vyno arba tamsaus elio, taip papildant portveino skonį.
Mėgaujamės dekadentišku traškių bulvyčių, švelnios jautienos ir aštrių garstyčių sėklų deriniu!