
Ingredientai
- 8 „Aviko“ XXL čiuros
- 200 g paruoštos salsos (švelnios arba aštrios, priklausomai nuo pageidavimų)
- 200 g paruoštos gvakamolės
- 100 ml grietinės
- 1 ryšulėlis šviežių kalendrų (stambiai supjaustytų)
- 100 g keptos šoninės (traškios, apkeptos svieste)
- 1 žalioji citrina, supjaustyta skiltelėmis
Paruošimo būdas
- Paruošiame čiuros spurgytes:
- Kepame „Aviko XXL“ čiuros pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol apskrunda ir tampa traškios.
- Sudedame spurgytes į dubenį kaip patiekalo pagrindą.
- Kepame šoninę:
- Apkepame šoninę svieste, kol taps traški.
- Išimame iš keptuvės, smulkiai supjaustome ir atidedame į šalį.
- Surenkame patiekalą:
- Vienoje dubenėlio pusėje, šalia čiuros spurgyčių, dedame šlakelį salsos ir gvakamolės.
- Čiuros gausiai aptepame grietine.
- Apibarstome čiuros traškiais šoninės gabalėliais.
- Papuošiame ir patiekiame:
- Papuošiame šviežiais kalendrų lapeliais, kad patiekalas įgautų ryškų ir aromatingą atspalvį.
- Prieš valgydami į kiekvieną dubenėlį įdedame po žaliosios citrinos skiltelę, kad būtų galima mūsų valgį.
Patiekimo rekomendacijos:
Patiekiame šį meksikietiškų čiuros spurgyčių patiekalą kaip smagų, pikantišką užkandį ar lengvą patiekalą. Gaiviam kontrastui patiekiame su ledine margarita arba putojančiu vandeniu su žaliąja citrina.
Mėgaujamės šiuo unikaliu čiuros spurgyčių ir drąsių meksikietiškų skonių deriniu!