
Ingredientai
- 8 Parmos kumpio riekelės
- 16 „Aviko“ mocarela sūrio kąsnelių
- 1 mažas melionas („cantaloupe“ arba „honeydew“ rūšies), išskobtas rutuliukais
- 16 pipirų žirnelių (švelnių arba aštrių, pagal skonį)
- 1 sauja šviežių baziliko lapelių
- 50 g rukolos
- 2 valgomieji šaukštai balzaminio acto kremo
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Paruošimo būdas
- Paruošiame Parmos kumpio taureles:
- Įkaitiname orkaitę iki 100 °C temperatūros.
- Į kiekvieną keksiukų kepimo formelę įdedame po gabalėlį kumpio ir švelniai paspaudžiame, kad suformuotumėme puodelio (arba taurelės) formą.
- Kepame 1 valandą, kol kumpis taps traškus ir išlaikys formą.
- Išimame iš orkaitės ir paliekame taureles visiškai atvėsti, po ko išimame iš kepimo formos.
- Paruošiame mocarela sūrio kąsnelius:
- Kepame „Aviko“ mocarela sūrio kąsnelius pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (rekomenduojama kepti orkaitėje arba skrudintuvėje), kol apskrunda ir tampa traškūs.
- Paliekame, kad šiek tiek atvėstų.
- Paruošiame melioną:
- Specialiu šaukšteliu suformuojame rutuliukus ir atidedame į šalį.
- Surenkame kumpio taureles:
- Ant kiekvieno kumpio taurelės dugno padedame po kelis rukolos ir baziliko lapelius.
- Į kiekvieną taurelę įdedame po 2 meliono rutuliukus, 2 pipirų žirnelius ir 2 „Aviko“ mocarela sūrio kąsnelius.
- Kiekvieną puodelį apšlakstome balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi.
- Patiekiame surinktas taureles:
Išdėliojame kumpio taureles ant lėkštės. Papuošiame papildomais baziliko lapeliais (pagal skonį) arba pabarstome druska ir pagardiname šviežiai grūstais pipirais.
Patiekimo rekomendacijos:
Šiuos elegantiškus ir kvapnius kąsnelius patiekiame kaip ištaigingą užkandį per susitikimus, vakarėlius ar progines vakarienes. Jie puikiai dera su gaiviu baltuoju vynu arba putojančiu prosecco.
Mėgaukitės šiuo traškių, kreminių, saldžių ir pikantiškų skonių deriniu!